Menu

Susret s autorom: Ana Perišić

 

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane  (Trumbićeva obala 1) u Splitu u utorak, 25. listopada u 20.30 održat će se „Susret s autorom” a gošća će biti Ana Perišić, voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu, autorica knjige „Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima” i više pisanih priloga s tog područja.

Traume iz djetinjstva, frustracije, agresivnost, poremećaji prehrane poput bulimije i anoreksije, ovisnosti, alkoholizam, strah, depresivnost, suicidalnost, (ne)opraštanje, obiteljski i bračni problemi, duhovno zdravlje, otkrivanje smisla itd., neki su od problema s kojima se na individualnim i skupnim sastancima potrebiti susreću s hagioasistentima, a o porastu potrebitih i načinima pomoći, kao i mogućnostima prevencije u programu „Susreta s autorom”, kojim moderira Jelena Hrgović, progovorit će hagioasistentica Ana Perišić.

Ana Perišić rođena je u Splitu. Niz godina radila je kao nastavnica stručnih predmeta u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zagrebu, za što se prethodno školovala na Agronomskom fakultetu i Pedagoškoj akademiji u Zagrebu.

Međutim, sredinom 1999. godine napušta prosvjetni rad u Zagrebu i preuzima ulogu koordinatorice programa Zajednice MiR u Velletriju u Italiji, čijem se radu priključila tijekom studentskih dana u Zagrebu i ostala s njom neprekidno povezana do danas kada radi kao stručna voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu i jedna od suradnica prof. dr. sc. Tomislava Ivančića, osnivača zajednice „Molitva i Riječ” (MiR).

Po povratku iz inozemstva i nakon završetka Instituta za teološku kulturu laika 2004. pri KBF-u u Zagrebu preuzela je mjesto ravnateljice Dječjega doma te voditeljice Centra za rehabilitaciju i radnu terapiju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Vodila je i projekt Psihosocijalne i duhovne pomoći osobama u istoj ustanovi.

Potom se vraća u Split gdje posljednjih godina djeluje kao hagioasistentica i mentorica u Centru za hagioterapiju – Split. Naime, hagioterapija je metoda pružanja duhovne pomoći potrebnima čiji je osnivač prof. dr. Tomislav Ivančić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, osnivač zajednice „Molitva i Riječ” (MiR) koja danas djeluje i u desetak europskih zemalja, a duhovnu pomoć metodom hagioterapije pružaju stručno educirane i osposobljene osobe u 35 zemalja diljem svijeta. Hagioterapija je izvorno hrvatski model pružanja duhovne pomoći, a kroz hagioterapijske centre u Hrvatskoj prođe oko 2000 korisnika i polaznika različitih programa godišnje, a od toga nešto više od četvrtine odnosi se na rad i korisnike Centra za hagioterapiju u Splitu kojeg vodi Perišić.

Ova svestrana autorica, o svom životnom i profesionalnom putu progovorit će u sklopu „Susreta s autorom” u Verbumoj Knjižari sv. Frane u Splitu, a ulaz je slobodan.

Izvor: apoliticni.hr

Hagioterapijska tribina u Zadru

Utorak, 1. prosinca 2015. u 18:00 sati u Zadaru, ulica Kralja S. Držislava 10 (nasuprot Zavodu za zapošljavanje) održati će se za medicinske djelatnike i sve ostale zainteresirane  hagioterapijska tribina: "Duhovno-antropološko zdravlje kao temelj općeg zdravlja - Hagioterapijski pristup čovjeku patniku".
Voditeljica tribine je ANA PERIŠIĆ, prof. iz CENTARA ZA HAGIOTERAPIJU – SPLIT

Tribinu su organizirale Udruga za promicanje hagioterapije – Zadar i Katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar.

Izvor: http://www.znet.hr/2015/11/predavanje-u-utorak-hagioterapijski-pristup-covjeku-patniku/

Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima

 

Udruga "Pro homine" iz Pule i "Centar za hagioterapiju - Split" organiziraju hagioterapijsku tribinu za roditelje, stručne djelatnike iz područja prosvjete, socijalne skrbi, zdravstva i sporta: "Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima". Predavanje će se održati 27. svibnja 2015. g u 19:30 sati, CIRCOLO - Zajednica Talijana Pula.

Hagioterapijski susreti četvrtkom u Centru za hagioterapiju - Split

Od četvrtka 06.10.2016. god. počinju Hagioterapijski susreti u Splitu u "Centru za hagioterapiju -Split". Susreti će se nastaviti u isto vrijeme svakog četvrtka sljedećih par mjeseci, zainteresirani neka dođu ili neka se jave na info telefon. Pozdrav i lijepo je što postojite!!! :):)

Okrugli stolol u Omišu - „Povjerenje – temelj obiteljske sigurnosti“

U organizaciji „Centra za hagioterapiju - Omiš" i „Centra za socijalnu skrb - Omiš“ 21. svibnja održati će se okrugli  stolol u  Omišu. 

Problemi s kojima se susreće obitelj današnjeg vremena ponukali su nas da u sklopu Projekta:
 organiziramo okrugle stolove na istoimenu temu. Projekt je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Omiša i Bračnog i obiteljskog savjetovališta SMN-e.
Cilj nam je ovim susretom potaknuti sve relevantne institucije, udruge civilnog društva i pojedince na promišljanje i donošenje zaključaka kako da, u našoj mikro sredini, zajednički pomognemo članovima obitelji  u prevenciji  mogućih rizičnih stanja i poremećaja ponašanja te terapijski doprinesemo da se isti ublaže ili potpuno uklone.
Svrha susreta je da iz znanja i prakse gostiju predavača i prisutnih sudionika potakne pojedinca na razvoj zdravih međuljudskih odnosa.
Okrugli stol će sadržavati dva bitna područja rasprave:
1. Prepoznavanje razloga nepovjerenja među ljudima, s naglaskom na članove obitelji.
2. Otkrivanje načine izlaska iz krize identiteta, narušene interpersonalnosti  te mogućnosti ozdravljanja čovjeka kao bića od drugoga i za drugoga, njegove osobnosti i ostvarenja cjelokupnog  života.

Okrugli stol u Omišu održat će se u četvrtak, 21. 5. 2015. u Gradskoj knjižnici u Omišu, s početkom u 13,30 sati.
Gosti su:
prof. Toni Maglica, socijalni pedagog Udruge "Most" i nastavni predavač  Filozofskog fakulteta u Splitu
dr. Anita Strujić - Vladanović, voditeljica Bračnog i obiteljskog savjetovališta SMN-e
Ana Bolanča Levačić, dipl. soci. radnica - načelnica Odjela tretmana i Tina Brzić, dipl.psihologinja - viša stručna savjetnica za tretman Zatvora u Splitu
prof. Stipe Mekinić, dogradonačelnik Grada Omiša