Menu

U organizaciji „Centra za hagioterapiju - Split“ i „Centra za hagioterapiju - Omiš“ 13. svibnja održati će se okrugli  stolol u Splitu.
Problemi s kojima se susreće obitelj današnjeg vremena ponukali su nas da u sklopu Projekta: „Povjerenje – temelj obiteljske sigurnosti“ organiziramo okrugle stolove na istoimenu temu. Projekt je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Omiša i Bračnog i obiteljskog savjetovališta SMN-e. 

Cilj nam je ovim susretom potaknuti sve relevantne institucije, udruge civilnog društva i pojedince na promišljanje i donošenje zaključaka kako da, u našoj mikro sredini, zajednički pomognemo članovima obitelji  u prevenciji  mogućih rizičnih stanja i poremećaja ponašanja te terapijski doprinesemo da se isti ublaže ili potpuno uklone.

Svrha susreta je da iz znanja i prakse gostiju predavača i prisutnih sudionika potakne pojedinca na razvoj zdravih međuljudskih odnosa.

Okrugli stol će sadržavati dva bitna područja rasprave:
1. Prepoznavanje razloga nepovjerenja među ljudima, s naglaskom na članove obitelji.
2. Otkrivanje načine izlaska iz krize identiteta, narušene interpersonalnosti  te mogućnosti ozdravljanja čovjeka kao bića od drugoga i za drugoga, njegove osobnosti i ostvarenja cjelokupnog  života.

Okrugli stol u Splitu održat će se u srijedu, 13. 5. 2015. u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu SMN-e, Gundulićeva 5, s početkom u 19,30 sati.

Gosti su: prof. Miljenko Grabar, ravnatelj Doma za djecu "Maestral"
prof. Maja Lipanović, psihologinja CZSS-a Split, podružnica  Obiteljski  centar  
mr. sc. dr. Zdenka Rakuljić, spec. obiteljske i interne medicine
prof. Slavko  Jerončić, ravnatelj Caritasa SMN-e