Menu

U organizaciji „Centra za hagioterapiju - Omiš" i „Centra za socijalnu skrb - Omiš“ 21. svibnja održati će se okrugli  stolol u  Omišu. 

Problemi s kojima se susreće obitelj današnjeg vremena ponukali su nas da u sklopu Projekta:
 organiziramo okrugle stolove na istoimenu temu. Projekt je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Omiša i Bračnog i obiteljskog savjetovališta SMN-e.
Cilj nam je ovim susretom potaknuti sve relevantne institucije, udruge civilnog društva i pojedince na promišljanje i donošenje zaključaka kako da, u našoj mikro sredini, zajednički pomognemo članovima obitelji  u prevenciji  mogućih rizičnih stanja i poremećaja ponašanja te terapijski doprinesemo da se isti ublaže ili potpuno uklone.
Svrha susreta je da iz znanja i prakse gostiju predavača i prisutnih sudionika potakne pojedinca na razvoj zdravih međuljudskih odnosa.
Okrugli stol će sadržavati dva bitna područja rasprave:
1. Prepoznavanje razloga nepovjerenja među ljudima, s naglaskom na članove obitelji.
2. Otkrivanje načine izlaska iz krize identiteta, narušene interpersonalnosti  te mogućnosti ozdravljanja čovjeka kao bića od drugoga i za drugoga, njegove osobnosti i ostvarenja cjelokupnog  života.

Okrugli stol u Omišu održat će se u četvrtak, 21. 5. 2015. u Gradskoj knjižnici u Omišu, s početkom u 13,30 sati.
Gosti su:
prof. Toni Maglica, socijalni pedagog Udruge "Most" i nastavni predavač  Filozofskog fakulteta u Splitu
dr. Anita Strujić - Vladanović, voditeljica Bračnog i obiteljskog savjetovališta SMN-e
Ana Bolanča Levačić, dipl. soci. radnica - načelnica Odjela tretmana i Tina Brzić, dipl.psihologinja - viša stručna savjetnica za tretman Zatvora u Splitu
prof. Stipe Mekinić, dogradonačelnik Grada Omiša