Menu

 

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane  (Trumbićeva obala 1) u Splitu u utorak, 25. listopada u 20.30 održat će se „Susret s autorom” a gošća će biti Ana Perišić, voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu, autorica knjige „Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima” i više pisanih priloga s tog područja.

Traume iz djetinjstva, frustracije, agresivnost, poremećaji prehrane poput bulimije i anoreksije, ovisnosti, alkoholizam, strah, depresivnost, suicidalnost, (ne)opraštanje, obiteljski i bračni problemi, duhovno zdravlje, otkrivanje smisla itd., neki su od problema s kojima se na individualnim i skupnim sastancima potrebiti susreću s hagioasistentima, a o porastu potrebitih i načinima pomoći, kao i mogućnostima prevencije u programu „Susreta s autorom”, kojim moderira Jelena Hrgović, progovorit će hagioasistentica Ana Perišić.

Ana Perišić rođena je u Splitu. Niz godina radila je kao nastavnica stručnih predmeta u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zagrebu, za što se prethodno školovala na Agronomskom fakultetu i Pedagoškoj akademiji u Zagrebu.

Međutim, sredinom 1999. godine napušta prosvjetni rad u Zagrebu i preuzima ulogu koordinatorice programa Zajednice MiR u Velletriju u Italiji, čijem se radu priključila tijekom studentskih dana u Zagrebu i ostala s njom neprekidno povezana do danas kada radi kao stručna voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu i jedna od suradnica prof. dr. sc. Tomislava Ivančića, osnivača zajednice „Molitva i Riječ” (MiR).

Po povratku iz inozemstva i nakon završetka Instituta za teološku kulturu laika 2004. pri KBF-u u Zagrebu preuzela je mjesto ravnateljice Dječjega doma te voditeljice Centra za rehabilitaciju i radnu terapiju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Vodila je i projekt Psihosocijalne i duhovne pomoći osobama u istoj ustanovi.

Potom se vraća u Split gdje posljednjih godina djeluje kao hagioasistentica i mentorica u Centru za hagioterapiju – Split. Naime, hagioterapija je metoda pružanja duhovne pomoći potrebnima čiji je osnivač prof. dr. Tomislav Ivančić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, osnivač zajednice „Molitva i Riječ” (MiR) koja danas djeluje i u desetak europskih zemalja, a duhovnu pomoć metodom hagioterapije pružaju stručno educirane i osposobljene osobe u 35 zemalja diljem svijeta. Hagioterapija je izvorno hrvatski model pružanja duhovne pomoći, a kroz hagioterapijske centre u Hrvatskoj prođe oko 2000 korisnika i polaznika različitih programa godišnje, a od toga nešto više od četvrtine odnosi se na rad i korisnike Centra za hagioterapiju u Splitu kojeg vodi Perišić.

Ova svestrana autorica, o svom životnom i profesionalnom putu progovorit će u sklopu „Susreta s autorom” u Verbumoj Knjižari sv. Frane u Splitu, a ulaz je slobodan.

Izvor: apoliticni.hr