MenuU organizaciji Centra za hagioterapiju Split u utorak,  18.03.2014.  održano je predavanje na temu „Reci ne ovisnosti“  za nastavnike i roditelje učenika  prvih i drugih razreda. Predavanje je održano u prostorijama škole pod  Sv.Antunom  s početkom u 12.15 sati.
Osvrt na bolesti ovisnosti u našem gradu, u prvom redu  na alkoholizam i narkomaniju , iznijela je vrlo emotivno dr. Marina Hajdić , liječnica obiteljske medicine  Doma zdravlja Korčula na temelju svoje dugogodišnje liječničke prakse. Nakon uvodnog izlaganja dr. Marine Hajdić uslijedilo je predavanje prof. Ane Perišić, voditeljice Centra za hagioterapiju Split.
Hagioterapija kao oblik pružanja duhovne pomoći sve češće se koristi u borbi protiv različitih bolesti ovisnosti. Cilj hagioterapije je prihvaćanje moralnih i etičkih vrijednosti, poboljšanje komunikacije među ljudima i rješavanje konflikata.
Osim predavanja za nastavnike i roditelje, u srijedu je za učenike I.D, II.C,II.D i II.E razreda održana radionica  u 8.00 sati u školi  Sv.Antun,  a za učenike II.A i II.B  razreda radionica je održana u školi Grad u 12.15. Učenici su na radionicama čuli i učili o tome kako se jačanjem samopouzdanja oduprijeti pošastima današnjice.
Zahvaljujemo se organizatorima ovog poučnog i zanimljivog projekta prof.Ani Perišić, voditeljici Centra za hagioterapiju Split, dr. Marini Hajdić, liječnici obiteljske medicine Doma zdravlja Korčula i  dr. Mariji Slavić, spec.pedijatar ujedno i predsjednici Centra za hagioterapiju-Korčula.

Autor: lidija radovanović, 19. 3. 2014.

Izvor (web stranica škole): http://ss-psegedina-korcula.skole.hr/?news_hk=1&news_id=322&ms