Menu

13.03.2012. Čapljina.
 U utorak, 13. ožujka, održana je tribina u organizaciji HKZ Troplet u Čapljini.
Mala dvorana hotela Mogorjela bila je pretjesna za sve posjetitelje koji su večer htjeli provesti u slušanju životnih iskustava osoba koje su kroz hagioterapiju iz korijena promijenile svoje živote, a onda istu počeli predstavljati. Gosti su stigli iz Splita, a govorili su na temu: „Ljubav i povjerenje - temelj obiteljskog zajedništva“.

Ugodni glasovi i životna priča Ane Perišić, teologinje, prosvjetne djelatnice i voditeljice Centra za hagioterapiju u Splitu i ing. Joze Kuzmanića dotaknuli su sve posjetitelje, bez obzira na životnu dob ili društveni status.
Na početku tribine predstavljena je hagioterapija, a radi se o hrvatskom modelu pružanja duhovne pomoći kod oboljenja nastalih u duši prouzročenih zlom, požudom i uvredama.

„Razlog moga dolaska je radost. Kada me zovnula jedna od organizatorica rado sam se odazvala jer još nisam bila u tome kraju. Ljudima treba prenijeti poruku“ rečenica je kojom je Ana Perišić otvorila skup. Želja joj je bila ponoviti bračnim partnerima, ali i svim članovima obitelji da je bitno ostati u zajedništvu. Hagioasistentica Perišić govorila je o ljubavi koja je zapravo povjerenje u osobu.

''Ono čime se hagioterapija bavi, pogotovo na području povjerenja. ukoliko ja nemam povjerenja u osobu pored sebe, stvaram pogrešnu sliku o sebi te svoje postupke opravdavam agresivnim ponašanjem, pravom na grijeh, a potrebno je samo oprostiti, prihvatiti.“ - kazala je Perišić.

Cijela večer prošla je u ugodnom ozračju te u verbalnoj komunikaciji između predavača i publike. U iskernom izlaganju vratila se u svoje djetinjstvo te spomenula negativna sjećanja iz djetinjstva na svoga oca. Međutim, oni su danas ponovno obitelj u punom smislu te riječi jer je predavačica, nakon što je otkrila izvor svojih strepnji, oprostila svome ocu.

''Kakvu mi poruku dajemo djeci?“ upitao je na početku svoga dijela predavanja Jozo Kuzmanić koji je govorio o braku. Pojašnjava da su roditelji najbolji model svojoj djeci, te sve ono što oni vide od roditelja, to će i usvajati u svojoj mladosti i provoditi u određenim životnim fazama. „Zašto mogu govoriti o svome predivnome braku? Ne zato što nema problema, dapače. Da bi naš brak mogao donijeti plod trebalo je da mi dvoje umremo, ne da preminemo, već da prihvatimo svoga partnera onakvim kakav jest“ jasan je Kuzmanić

www.caportal.info