Menu


U četvrtak 22. svibnja 2014., u svečanoj dvorani „Tone Peruško“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održana je javna tribina za mlade, stručne djelatnike iz prosvjete, zdravstva, socijalne skrbi i roditelje na temu: „Mladi i vrijednosti“. Tribina je održana u organizaciji Udruge Pro Homine Pula i Centar za hagioterapiju - Split. Cilj je tribine bio upoznavanje mladih i djelatnika različitih profesija, koji su u suživotu s mladima i potrebnima, sa zakonitostima antropološke dimenzije čovjeka, njenim bolima i patnjama te samom terapijom. Gost predavač bila je hagioasistentica i prosvjetna djelatnica prof. Ana Perišić iz Splita.
U današnjem društvu, prepunom nezadovoljstva, straha i stresa važno se iznova podsjetiti na nužnost življenja prirodno-moralnog zakona. Okrenutost dobroti i smislu vlastitog postojanja te ostvarenosti životnog poslanja ključni su na putu nadilaženja negativnih međuljudskih odnosa i egzistencijalnog besmisla, istaknula je prof. Perišić.
Otkrivati po čemu je čovjek dragocjeno biće te kako da se, uvijek iznova, odluči za razvoj, bila je glavna nit vodilja ove tribine, ističu iz Udruge Pro Homine.
U organizaciji iste udruge još je jedno predavanje na temu hagioterapije održano tijekom prošlog adventa. U svom je osvrtu na taj susret prof. Suzana Mohorović istaknula:
„Predavanje prof. Ane Perišić, u Puli 2.12.2013., bila je prava dragocjenost. Na blizak, srdačan i jednostavan način govorila nam je što je smisao hagioterapije koja polazi od čovjeka kao temeljnog aktera dobra koje prosljeđuje drugima. Prezentacija prof. Perišić osobno me motivirala, ohrabrila, smirila i potaknula na razmišljanje, na preispitivanje sebe i povjerenja u sebe. Slušajući priče, iskustva i razmišljanja, obogatila sam sebe i svoj duh koji stalno raste... S puno više optimizma, nade i vjerovanja idem naprijed, u nove životne izazove, očekujući dobro, razumijevajući sebe i izražavajući ljubav.“ (Udruga Pro Homine Pula)